Přidat recept

Jahodový koláč (z bezlepkové mouky)

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 6 vajíček
  • 120 g moučkového cukru
  • 120 g mouky Jizerka
  • Půl kypřícího prášku do pečiva

Náplň:

  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 bílý jogurt
  • Vanička jahod
  • 1 sáček dortového želé

Postup

Ze všech vajíček, mouky, cukru a kypřícího prášku si vyšleháme piškotové těsto. Máslem si vymažeme plech, vysypeme moukou a vlijeme do něj těsto.

V předehřáté troubě pak pečeme při 180ti stupních. jakmile budeme mít buchtu v troubě, připravíme si krémovou nádivku.

ze všech surovin na nádivku vytvoříme krém a potřeme jím vychládnutý piškot. Na tento krém pak ještě poskládáme jahody a zalijeme je želatinou, kterou si připravíme podle návodu na zadní straně obalu.

necháme v chladném místě vychladnout a můžeme podávat.

(0 hodnocení) (jestě nehodnoceno)
snadný / 12 porce
cca 60 minut

Kategorie

Moučníky, Buchty

Přidat komentář