Add recipe

Jablečná žemlovka

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 10 ks bílého pečiva (rohlíky nebo housky), klidně tvrdšího,
  • 8-10ks větších jablek,
  • 1l mléka,
  • cukr krystal podle chuti,
  • 1ks sáček skořicového cukru,
  • 1ks sáček rozinek,
  • 150g másla
  • moučkový cukr na posypání

Preparation

Pečivo nakrájíme na kolečka a namočíme v zahřátém mléce s cukrem krystal. Můžeme nechat odležet. Jablka omyjeme, nastrouháme i se slupkou na hrubo a promícháme se skořicovým cukrem a rozinkami. Ty můžeme předtím namočit do rumu.
Namočené pečivo vymačkáme a vyskládáme z něj do máslem vymazaného pekáče první vrstvu žemlovky. Na ně pak přijde vrstva z nastrouhaných jablek a pak znovu vymačkané pečivo. Takhle vrstvy střídáme až po okraj pekáče a jako poslední vrstvu vložíme pečivo, které poklademe kousky másla.
Pečeme v troubě na 180 st. přibližně 30-45 minut, dokud pečivo nezezlátne. Hotovou žemlovku můžeme podávat posypanou moučkovým cukrem.

(3 rating) (not rated yet) 5.0 3
středně obtížný / 6 serving
cca 30 minute

Category

Sladká jídla, Pokrmy

Přidat komentář