Add recipe

Italská sekaná

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 500g mletého masa (vepřové+hovězí)
  • 150g gothajského salámu
  • 50g tvrdého sýra
  • 2 vařené brambory
  • 2 vejce
  • 250g cibule
  • 250g mrkve
  • 1 malý celer
  • 100ml bílého vína,
  • 3 rajčata
  • 20g másla
  • sůl
  • petrželová nať

Preparation

Měkký salám umeleme, sýr a uvařené brambory jemně nastrouháme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme vejce a osolíme (trochu méně něž obvykle - sýr bývá většinou dost slaný). Rukama celou směs dobře propracujeme (asi 5-10 minut) a vytvoříme hladkou šišku sekané. Tu vložíme do tukem vytřeného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem.
Dáme do rozpálené trouby, pekáč přikryjeme víkem nebo alobalem a prudce pečeme
asi 20 minut.
Zatím očistíme a na kostičky nakrájíme všechnu zeleninu kromě rajčat, po uplynutí uvedené doby ji přidáme k masu a zalijeme vínem (nebo vývarem). Pekáč opět přiklopíme a společně pečeme v troubě dalších 30-40 minut.
Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a rajčata nakrájíme na malé kostičky. Přidáme k masu a pečeme ještě dalších 15 minut.
Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem

(0 rating) (not rated yet)
středně obtížný / 6 serving
cca 60 minute

Category

Maso, Hovězí, Vepřové

Přidat komentář