Add recipe

Hovězí srdíčko ve vlastní šťávě

Recipe added by

Recipe ingredients

  • Půl kila čistého hovězího srdíčka (opracovaného)
  • 1 menší konzerva rajského protlaku
  • 1 velká kuchyňská cibule
  • Olej na restování (slunečnicový)
  • 25 dkg zelené čerstvé papriky
  • Hladká mouka na zahuštění
  • Sůl
  • Pepř
  • 5 kuliček nového koření

Preparation

Srdce si opracujeme tak, že nám zbude pouze hladká svalovina. To znamená, že veškerý tuk a trubice odkrojíme.

Pak si srdíčka pokrájíme na malé proužky a spolu s na jemno pokrájenou cibulí je na oleji zarestujeme.

Pak to podlijeme vodou do takové výše podle toho, kolik šťávy budeme chtít, aby nám zbylo.

Osolíme, opeříme a přidáme i na kolečka pokrájenou papriku.

Jakmile bude srdce uvařené, zahustíme to všechno moukou a ještě trochu přisolíme a necháme povařit.

Předtím, než budeme chtít podávat, tak si z jídla vytáhneme kuličky nového koření.

Podáváme například s těstovinami (kolínkami) a nebo s rýží či bramborami.

(0 rating) (not rated yet)
snadný
cca 45 minute

Category

Maso, Hovězí

Přidat komentář