Add recipe

Klasický hovězí guláš

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 400g hovězího masa
  • hladká mouka
  • kmín
  • majoránka
  • sůl
  • mletý pepř
  • 100g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sádlo

Preparation

V hrnci dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli na oleji nebo sádle. Přidáme maso, které musí být nakrájené na zhruba stejné kousky a osmahneme dorůžova. Přidáme papriku, kmín, sůl a pepř – podle chuti. Podlejeme vodou a dusíme. Podle potřeby opakovaně doléváme vodou. Potom přidáme na zahuštění mouku a bramboru, která se musí rozvařit. Nakonec dochutíme česnekem a majoránkou a poté dusíme, dokud maso nezměkne. Podáváme s chebem, houskovým knedlíkem nebo rýží. Já přidávám i kousek špekáčku na chuť i na ozdobu.

(1 rating) (not rated yet) 3.0 1
středně obtížný
cca 120 minute

Category

Maso, Hovězí

Přidat komentář