Přidat recept

Houbová polévka ze žitné chlebové mouky

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 0,5 kg čerstvých, rozmrazených nebo sušených hub
  • 3l vody
  • Hrudka másla
  • 5 ks stroužků česneku
  • Dvě špetky soli
  • Špetka pepře
  • 1ks kostka Masoxu
  • 1,5 hrnku žitné chlebové mouky
  • Lžička drceného kmínu

Postup

Do studené vody vložíme houby (sušené je třeba si cca 30 minut předem namočit do vody – její část pak můžeme použít i jako základ polévky), osolíme, přidáme kmín a přivedeme k varu. Poté za stálého míchání přidáváme po malých částech žitnou chlebovou mouku, aby nevznikaly hrudky. Podle toho, jak chceme mít polévku hustou, můžeme mouky ubrat nebo naopak přidat. Až je mouka důkladně zamíchána, necháme 10 minut povařit a občas důkladně odspodu promícháme.

Mezitím si rozehřejeme máslo, na kterém osmažíme na menší kousky nasekaný česnek dorůžova. Až se polévka provaří, vmícháme do ní máslo i s česnekem, přidáme rozdrobený Masox, znovu osolíme a opepříme a necháme opět 10 minut povařit. Pak je polévka hotová. Podle potřeby můžeme ještě dosolit.

(1 rating) (not rated yet) 5.0 1
snadný / 6 porce
cca 30 minut

Kategorie

Polévky, Houbové

Přidat komentář