Add recipe

Hlívový guláš

Recipe added by

Recipe ingredients

  • Svazek hlívy ústřičné
  • Sůl
  • Pepř
  • Mletá sladká paprika (množství na obalení hlívy)
  • Chilli (kávová lžíce)
  • Kostka hovězího bujónu
  • Cibule (stejné množství jako hlívy)
  • Hladká mouka na záklehku
  • Voda na podlití guláše (množství jak kdo chce)
  • Olej na restování hlívy a cibule
  • 2 velké brambory
  • 2 stroužky česneku
  • krajíc chleba

Preparation

Cibulku si pokrájíme na drobné kousky a hlívu si pokrájíme na proužky. Dáme to restovat s cibulkou na oleji a jakmile bude cibulka zesklovatělá, obalíme to v paprice a rychle zalijeme vařící vosou

Pak k tomu dáme masox, přidáme prolisovaný česnek, vhodíme nakrájené brambory na malé kostičky a budeme vařit.

Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme i chilli a dáme vyvařit krajíc chleba.

Tip: kdo má chuť, může tam přidat i PL kečupu.

Až se nám bude zdát, že je to uvařené, přidáme i záklehku z mouky a ještě jemně provaříme, přičemž předtím vytáhneme z guláše rozvařený chleba.

Podáváme s čerstvým chlebem.

(0 rating) (not rated yet)
středně obtížný / 6 serving
cca 45 minute

Category

Pokrmy, Z hub

Přidat komentář