Hlívový guláš
Recipe added by Kamila 13.9.2013
Recipe ingredients
- Svazek hlívy ústřičné
- Sůl
- Pepř
- Mletá sladká paprika (množství na obalení hlívy)
- Chilli (kávová lžíce)
- Kostka hovězího bujónu
- Cibule (stejné množství jako hlívy)
- Hladká mouka na záklehku
- Voda na podlití guláše (množství jak kdo chce)
- Olej na restování hlívy a cibule
- 2 velké brambory
- 2 stroužky česneku
- krajíc chleba
Preparation
Cibulku si pokrájíme na drobné kousky a hlívu si pokrájíme na proužky. Dáme to restovat s cibulkou na oleji a jakmile bude cibulka zesklovatělá, obalíme to v paprice a rychle zalijeme vařící vosou
Pak k tomu dáme masox, přidáme prolisovaný česnek, vhodíme nakrájené brambory na malé kostičky a budeme vařit.
Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme i chilli a dáme vyvařit krajíc chleba.
Tip: kdo má chuť, může tam přidat i PL kečupu.
Až se nám bude zdát, že je to uvařené, přidáme i záklehku z mouky a ještě jemně provaříme, přičemž předtím vytáhneme z guláše rozvařený chleba.
Podáváme s čerstvým chlebem.