Add recipe

Guláš z hlívy ústřičné

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 0,5 kg cibule
  • 1 kg hlívy ústřičné
  • 6 stroužků česneku
  • Rajský protlak
  • Majoránka
  • Drcený kmín
  • Řepkový olej
  • Sušený česnek
  • Sladká mletá paprika
  • Sůl
  • Pepř

Preparation

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme smažit dozlatova na řepkovém oleji. Neopékejte cibuli příliš zprudka, mohla by zhořknout.

Až bude cibule hotová, přidáme k ní nakrájenou hlívu, sladkou papriku a drcený kmín.

Orestovanou hlívu ústřičnou poté podlijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a dochutíme solí a pepřem dle chuti.

Poté hlívu dusíme a postupně přiléváme odpařenou vodu, dokud hlíva nezíská měkkou konzistenci.

Hotový guláš ještě dochutíme majoránkou a sušeným česnekem dle potřeby, poté necháme ještě chvíli povařit.

Hotovo! Guláš z hlívy je nejlepší podávat jen tak ke chlebu, posypaný čerstvou nakrájenou cibulkou.

(0 hodnocení) (jestě nehodnoceno)
středně obtížný
cca 45 minute

Category

Houbové, Polévky

Přidat komentář