Guláš z hlívy ústřičné
Recept přidal BezHladoveni.cz 8.4.2016
Ingredience receptu
- 0,5 kg cibule
- 1 kg hlívy ústřičné
- 6 stroužků česneku
- Rajský protlak
- Majoránka
- Drcený kmín
- Řepkový olej
- Sušený česnek
- Sladká mletá paprika
- Sůl
- Pepř
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme smažit dozlatova na řepkovém oleji. Neopékejte cibuli příliš zprudka, mohla by zhořknout.
Až bude cibule hotová, přidáme k ní nakrájenou hlívu, sladkou papriku a drcený kmín.
Orestovanou hlívu ústřičnou poté podlijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a dochutíme solí a pepřem dle chuti.
Poté hlívu dusíme a postupně přiléváme odpařenou vodu, dokud hlíva nezíská měkkou konzistenci.
Hotový guláš ještě dochutíme majoránkou a sušeným česnekem dle potřeby, poté necháme ještě chvíli povařit.
Hotovo! Guláš z hlívy je nejlepší podávat jen tak ke chlebu, posypaný čerstvou nakrájenou cibulkou.