Add recipe

Grilované makrely

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 3 ks čerstvá makrela
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl
  • čerstvě nadrcený černý pepř
  • rozmarýn (čerstvý, nadrobno nakrájený)
  • česnek (nadrobno nakrájený)

Preparation

Opláchnuté makrely osušíme papírovou utěrkou a rozřízneme na půl, ale dáme pozor aby jsme neprořízli maso až úplně ke kůži - makrela by se mohla rozpadnout. Z olivového oleje, soli, pepře, rozmarýnu a česneku si připravíme marinádu, kterou potřeme nachystané makrely a dáme do lednice marinovat na 0,5-2 hod.
Až je vyndáme z lednice připravíme si gril na přímé grilování (1/3 roštu si ponecháme prázdnou jako bezpečnou zónu).
Makrely tedy grilujeme nejdříve kůží nahoru, přímou metodou při středním až vyšším žáru. Po 5 minutách makrely otočíme, potřeme je zbylou marinádou a grilujeme dalších 5 minut. Pokud bychom pak měli ještě pochybnosti o propečení, umístíme makrely na roštu do bezpečné zóny a grilujeme ještě 2-3 minuty nepřímou metodou. Po takové době budou makrely bezpečně hotové a díky tomu, že jsme je v půlce grilování potřeli zbylou marinádou šťavnaté a s výraznou chutí.
malá videoukázka již ugrilovaných makrel
http://www.youtube.com/watch?v=2sErj6MHVAY

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 3 serving
cca 60 minute

Category

Maso, Ryby

Přidat komentář