Add recipe

Grilované kalamáry

Recipe added by

Recipe ingredients

  • Kilo kalamárů
  • Sůl
  • Pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 1 dl olivového oleje
  • Sekaná petrželová ať na posypání

Preparation

Kalamáry si očistíme a umyjeme. Pak je vysušíme od přebytečné vody a okořeníme solí a pepřem. Zakápneme také i olivovým olejem.

Pak si rozpálíme gril na střední žár a dáme tam kalamáry orestovat na minutku z každé strany.

Pak je z grilu sejmeme a opět vysušíme například kuchyňským ubrouskem. A dáme na 5 minut bokem odležet. Opět je pak zakápneme olejem, posypeme česnekem a petrželkou a dáme opět na gril.

Jakmile budou ugrilované, dáme je oležet na pět minut někam bokem, aby se v nich probudila šťáva a můžeme podávat.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 4 serving
cca 20 minute

Category

Maso, Ryby

Přidat komentář