Přidat recept

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Recept přidal

Ingredience receptu

  • Vepřové žaludky
  • vepřové kosti nebo masox
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • česnek
  • kmín
  • sladká paprika
  • cibule

Postup

Žaludky vypereme v několika vodách a dáme vařit do studené vody. Přivedeme k varu, vodu slijeme. Zalijeme znovu studenou, opět přivedeme k varu. To opakujeme 3x a vaříme cca 3 hodiny. Potom žaludky nakrájíme na tenké nudličky.

Na kousku sádla si osmahneme cibuli a přidáme papriku, zalijeme vepřovým vývarek s kostí, zahustíme jíškou a povaříme. Přidáme vařené dršťky, dochutíme drceným kmínem, česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Případně masoxem apod. dle chuti.

(1 hodnocení) (jestě nehodnoceno) 3.0 1
středně obtížný
cca 240 minut

Kategorie

Ostatní polévky, Polévky

Přidat komentář