Add recipe

Domácí vlašský salát

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 30 dkg brambor
  • 10 dkg uzeného jazyka
  • 20 dkg šunky
  • 2 vejce
  • 10 dkg upečené telecí pečeně
  • 5 kyselých okurek
  • 2 jablka
  • 2 lžíce octa
  • pepř
  • sůl
  • worchester
  • na majonézu 2 žloutky
  • 2 dcl oleje
  • sůl
  • 1/2 lžičky hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička vinného octa
  • bílý pepř
  • špetka cukru

Preparation

Brambory si uvaříme ve slupce a když jsou ještě vlažné, tak je oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme do nich nadrobno nakrájenou šunku, telecí pečeni, uzený vařený vepřový jazyk, nastrouhanou kyselou okurku, jablko a natvrdo uvařená nadrobno nakrájená vajíčka. Vše promícháme s octem, pepřem, worchestrem a dosolíme podle chuti. Pak si připravíme majonézu. Syrové žloutky rozmícháme se solí a přidáváme po kapkách olej a stále šleháme, až se nám majonéza spojí. Pak přikápneme citronovou šťávu a za stálého šlehání ještě trochu oleje. Jakmile majonéza opět zhoustne, přidáme vinný ocet, hořčici, bílý pepř a na špičku nože cukru. Necháme ji v lednici asi tak hodinu uležet. Připravenou směs dáme do majonézy, vše dobře promícháme a vlašák upravíme úhledně na skleněnou mísu, obložíme na tvrdo vařenými vejci, hlávkovým salátem, citronem a zelenou petrželkou.

(1 rating) (not rated yet) 5.0 1
středně obtížný
cca 45 minute

Category

Saláty, Pokrmy

Přidat komentář