Přidat recept

Domácí medovník

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 300 g cukru krupice
  • 400 g hladké mouky
  • 250 g másla (nebo tuku na pečení Hera apod.)
  • 3 vajíčka
  • 3 lžíce medu
  • Lžička jedlé sody
  • Ořechy na posyp

Na krém:

  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného méka
  • 300 g másla

Postup

Připravte si vodní lázeň, kde rozpustíte máslo nebo jiný vybraný tuk na pečení. Poté přidejte vejce, med, cukr a jedlou sodu. Vše důkladně promíchejte. Poté postupně přimíchávejte hladkou mouku a vytvořte hladkou směs. Tu míchejte tak dlouho, než nebude mít krásně zlatavou barvu, cca 10 minut.

Poté těsto naneste na pečicí papír, nejlépe do tvaru kruhu, který si na něj předem můžete načrtnout. Co nejtenčí vrstvu těsta potom naneste na vyznačený kruh s mírným přesahem a vložte do předem vyhřáté trouby a pečte asi 5 minut. Postup zopakujte pro všech pět plátů. Poté plátům ořízněte okraje přesně podle kruhu, a okrojky rozdrobte do misky.

Pro výrobu krému stačí máslo a mléko vyšlehat (můžete i pomocí elektrického šlehače). Poté krémem spojujte jednotlivé pláty. Nakonec potřete krémem celý vrch i boky dortu. Předem rozdrobenými zbytky upečeného těsta dort zasypte, spolu s nasekanými ořechy.Vytvořený dort nechte alespoň dvě hodiny odležet v pokojové teplotě.

(2 rating) (not rated yet) 4.0 2
středně obtížný / 6 porce
cca 60 minut

Kategorie

Dorty, Moučníky

Přidat komentář