Add recipe

Domácí kuřecí vývar

Recipe added by

Recipe ingredients

Na cca 2,5 litru vývaru budete potřebovat:

  • Cca 0,5 kg kuřecích kosti a zbytků (čím víc, tím bude vývar silnější)
  • 2 ks středně velké brambory
  • 1 ks větší mrkvičky
  • 2 ks menší cibule
  • Bobkový list
  • Celý pepř
  • Nové koření

Preparation

Na menší plamen dejte vařit vodu do hrnce a přidejte kuřecí kosti a odřezky (vhodné jsou např. hrudní kosti z motýlka) a na velké kusy nakrájenou zeleninu. Přidejte také cca 5 kuliček nového koření, několik kuliček pepře a 4 bobkové listy. Hrnec s vývarem přiklopte pokličkou a nechte pomalu vařit. Vývar je potřeba vařit minimálně 2 hodiny (lépe 3), přičemž je potřeba vždy po 40 minutách dolít trochu vody.

Hotový vývar vám pak může posloužit jako základ výborné polévky nebo omáčky. Můžete jej také zamrazit na pozdější použití. Pokud na kostech zbylo nějaké maso, můžete ho použít do polévky.

(1 rating) (not rated yet) 4.0 1
snadný
cca 180 minute

Category

Polévky

Přidat komentář