Add recipe

Domácí kečup

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 2 kg rajčat
  • 250 g cibule
  • 250 g jablek
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 polévková lžíce sladké mleté papriky
  • 0,5 dcl octa
  • 4 kuličky nového koření
  • 5 ks bobkového listu
  • 2 ks hřebíčku
  • 150 g cukru

Preparation

Rajčata oloupeme a nakrájíme na čtverečky. Jablka bez jadřinců také nakrájíme na kousky a cibuli taktéž. Takto připravenou zeleninu dáme do hrnce spolu se solí, paprikou, kořením a octem a začneme na mírném ohni zlehka vařit. Jakmile bude směs rozvařená, přecedíme ji od koření a zbytečných dalších slupek, semínek z rajčat a pod. a mixérem rozmixujeme najemno. Takovou směs pak opět vaříme a vaříme do té doby, než se z ní neodpaří zbytečná voda a směs nám nezhoustne. Ke konci vaření pak dosypeme cukr, podle chuti ho následně přidáme více, či méně a ještě zlehka povaříme. Jakmile bude vše hotovo a kečup vám bude chutnat, nalijeme ho do sklenic, zavíčkujeme, zavaříme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

(0 rating) (not rated yet)
středně obtížný
cca 120 minute

Category

Ostatní, Zavařování

Přidat komentář