Přidat recept

Domácí chilli dip

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 15 ks chilli papriček
  • 1 feferonka
  • 10 stroužků česneku
  • Sůl
  • Voda - množství od oka
  • Mixér

Postup

Do nějaké nádoby si dáme očištěné chilli papričky a feferonku (pecičky ve feferonce můžou zůstat) a trochu s je rozdrtíme. Přidáme do toho i česnek a sůl a za stálého pomalého mixování budeme pomalu přilévat vodu.

Vody budeme potřebovat tolik, aby nám vnikla hladká kaše.

Pak tuto kaši necháme projít varem na plotně, ale jen krátce. Klidně jen na 2 minuty a nalijeme si ji do připravené sklenice, kterou dobře uzavřeme tak, aby nám do ní nešel vzduch.

Tip: Výborné to ještě je, pokud do toho přidáte jen tak trochu na chuť moučkový cukr. Udělá to směs trochu sladší a zase o něco jinou.

Tento dip se hodí výborně k hovězímu nebo vepřovému masu.

(0 hodnocení) (jestě nehodnoceno)
snadný / 12 porce
cca 20 minut

Kategorie

Ostatní, Zálivky a dresingy

Přidat komentář