Přidat recept

Daňčí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 100g sušené švestky
  • 100g jablečná šťáva
  • špetka skořice
  • 100g oleje
  • 1000 g dančího masa
  • sůl
  • pepř
  • 100g mrkve
  • 100g celeru
  • 150g cibule
  • 50g přepasírovaných vařených rajčat
  • bobkový list
  • jalovec
  • 0,5 l červeného vína
  • 100g perníku

Postup

Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl. Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy. Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit. Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme. Vhodná příloha - špecle promaštěné máslem.

(1 rating) (not rated yet) 4.0 1
středně obtížný / 4 porce
cca 120 minut

Kategorie

Maso, Zvěřina

Přidat komentář