Add recipe

Cumberlandská omáčka

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 2 ks hřebíčku
  • 5 dkg brusinek
  • 3 dl červeného vína
  • 1 palička skořice
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • 2 dl pomerančového džusu
  • 1 kůra z pomeranče (postrouhaná)
  • 1 PL bramborového škrobu

Preparation

Na pánvičku, kterou si rozehřejeme dáme víno, brusinky, pomerančovou šťávu a skořici vcelku a 10 minut necháme probublávat.

Jakmile to provaříme, tak přidáme i bujón a kůru se škrobem a opět provaříme asi tak na 5 minut s tím, že vytáhneme skořici ven.

Takto budeme mít omáčku hotovou, která se hodí hlavně k drůbežímu masu.

Podávat se dá jak za studena, tak i za tepla.

(0 rating) (not rated yet)
snadný
cca 15 minute

Category

Ostatní, Omáčky

Přidat komentář