Přidat recept

Čokoládový dort mramor

Recept přidal

Ingredience receptu

Ozdoba:

  • 10 dkg čokolády na vaření
  • 10 dkg Milky

Krém:

  • 3,5 dl smetany ke šlehání
  • 3,5 dkg másla
  • 6 žloutků
  • 10 dkg čokolády na vaření
  • 12 dkg moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr (sáček)

Těsto:

  • 4 vajíčka
  • 10 dl vody
  • 1 kypřící sáček do pečiva
  • 24 dkg moučkového cukru
  • 25 dkg hladké mouky
  • 1 polévková lžíce kakaového prášku
  • 1,5 dl slunečnicového oleje
  • 1 vanilkový cukr (sáček)

Postup

Těsto:
Nejdříve ze všeho si ušleháme žloutky s polovinou cukru. Jakmile nám to nabyde, tak do toho vlijeme olej a přidáme i vroucí vodu.

Pak si ušleháme ze zbylých bílků sníh spolu s s druhou polovinou cukru. Do žloutkového těsta přidáme prášek do pečiva a vmícháme do těsta našlehaný sníh.

Do tohoto těsta pak vmícháme i mouku a jakmile bude těsto hladké, tak ho rozdělíme na dvě poloviny. Tu jednu smícháme s vanilkovým cukrem a tu druhou s kakaovým práškem.

Pak si vymažeme máslem dortovou formu, vysypeme hladkou moukou a střídavě do této formy lijeme obě těsta. Jak to vanilkové, tak to kakaové.

Těsto ve formě pak dáme péct do trouby na 170 stupňů asi na tři čtvrtě hodiny a dáme pak vychládnout celý korpus.

Krém:
Smetanu si přivedeme k varu a vmícháme do ní i vanilkový cukr. Pak si vyšleháme žloutky s cukrem a postupně tuto žloutkovou směs smícháme s horkou smetanou. Rozehřejeme si i čokoládu a máslo a všechno to do sebe vmícháme. Pak necháme v ledničce ztuhnout.

Korpus si pak rozřežeme na 3 stejné pláty a mezi ně pak rozetřeme tuto pěnu, kterou si vytáhneme z lednice.

Nakonec si rozpustíme čokolády na ozdobu, dáme je k sobě a celý dost pomocí stěrky v čokoládě otřeme a dáme vychladit.

(0 rating) (not rated yet)
náročný / 12 porce
cca 120 minut

Kategorie

Moučníky, Dorty

Přidat komentář