Add recipe

Cizrnové placičky

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 400 g sušené cizrny
  • 500 g brambor
  • 1 polévková lžíce pepře
  • 1 polévková lžíce chilli
  • 1 polévková lžíce kari
  • zhruba hrst hrubé mouky
  • olej, kmín, sůl

Preparation

Sušenou cizrnu necháme přes noc ve vodě, to aby byla druhý den připravená k vaření. Vodu z ní po 6 - 10 hodinách "máčení" slijeme, nahradíme novou, horkou, a vaříme tak dlouho, než je tato luštěnina s jemně oříškovou chutí dostatečně měkká. Vodu, která se z ní nyní nevyvaří, nakonec scedíme a necháme ty drobné kuličky alespoň částečně vystydnout. Mezitím si uvaříme oloupané brambory, osolené a s troškou kmínu, a jakmile jsou i ty měkké, spolu s cizrnou je jaksepatří rozmixujeme. Pokud se vám nepodaří vytvořit hladkou kaši, vůbec to nevadí, alespoň budete mít pocit, že opravdu jíte cizrnu, ne jenom nějakou náhražku ;). Každopádně, poté do směsi přidáme všechno koření, pořádně promícháme, a s pomocí mouky vytvoříme placky, které poklademe na olejem lehce potřený plech na pečení.
Nu a poté už jen vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba na 200 °C, zhruba patnáct až dvacet minut z každé strany. Jíme ještě horké, podáváme se zeleninou jako přílohou.

(1 hodnocení) (jestě nehodnoceno) 1.0 1
středně obtížný
cca 45 minute

Category

Pokrmy, Luštěniny

Přidat komentář