Add recipe

Chřestovo-rajčatová polévka

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 1 velká konzerva rajčatového protlaku
  • 2 větší bílé cibule
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 10 dkg bílého chřestu (použitelných částí)
  • 10 dkg zeleného chřestu (použitelných částí)
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • 2 stroužky česneku
  • Litr vody
  • Sůl
  • Pepř
  • Smetana na vaření 1 dl

Preparation

Na oleji si v hrnci orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a ke konci restování cibule si k tomu přidáme i prolisovaný česnek. Na toto pak přidáme i rajčatový protlak a zalijeme potřebným množstvím vody. Dáme vařit, přidáme zeleninový bujón, sůl a pepř podle chuti a vhodíme do toho vyvařit i chřest.

Jakmile bude chřest v polévce uvařený, což bude za chvilku, tak ho z polévky vytáhneme a na kolečka ho do polévky nakrájíme.

Pak do toho vmícháme smetanu, aby byla polévka trochu krémovější a zahážeme ji krutonama.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 4 serving
cca 30 minute

Category

Polévky, Zeleninové

Přidat komentář