Add recipe

Chilli

Recipe added by

Recipe ingredients

  • Chilli papričky
  • Česnek
  • Římský kmín
  • Oregano
  • Sůl
  • Pepř mletý
  • Mletá paprika
  • Cibule
  • Máslo
  • 500g Hovězí maso
  • 1l Hovězího vývaru
  • 2 plechovky nakládaných rajčat
  • 2 plechovky fazolí

Preparation

Připravte si litr hovězího vývaru a případně si připravte fazole (pokud nepoužíváte z konzervy).
Ve větším hrnci zpěňte na másle nakrájenou cibuli. Posléze přidejte hovězí maso (nakrájené na kostky o velikosti např. 2×2 cm). Jakmile se maso zatáhne a zhnědne, přidejte nakrájené chilli papričky, na plátky nakrájené stroužky česneku a opět chvíli restujte. Na závěr restovaní přidejte římský kmín i oregano (množství nechám na Vaší úvaze a chuti, osobně dávám římského kmínu více), maso s kořením promíchejte a následně přidejte konzervovaná rajčata a přilijte vývar. Přidejte sůl, pepř a mletou papriku.
Poté stáhněte plamen na 1/3 a nyní budeme vařit celé chilli 45-60 minut (maso by mělo změknout a velká část tekutiny se vyvaří). Konzistence chilli by měla být spíše krémová, nikoliv vodová, ale ani úplně „vyschlá“, a proto, pokud se během vaření voda z hrnce rychle vyvaří, dolévejte v případě potřeby další vývar a vařte pod pokličkou.
Jakmile je uvařeno, přidejte do chilli fazole a následuje finální 20 minutové vaření i s fazolemi. V této fázi rovněž chilli ochutnejte, dosolte či dokořeňte a rovněž není od věci přidat v této fázi ještě jednu nakrájenou chilli papričku.
Po dvaceti minutách, pokud má chilli správnou konzistenci, vypněte vařič a nechte pokrm odpočinout na 15 minut.

(1 hodnocení) (jestě nehodnoceno) 5.0 1
snadný / 4 serving
cca 120 minute

Category

Luštěniny, Pokrmy, Maso, Hovězí

Přidat komentář