Add recipe

Chilli con carne

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 600g předního hovězího
  • 500g fazolí (mohou být i konzervované ve slaném nálevu)
  • 50g slaniny
  • hovězí vývar
  • 2 pálivé chilli papričky
  • sůl
  • palička česneku
  • cibule
  • 4 rajčata
  • lžička gulášového koření
  • oregáno
  • 2-4 čtverečky hořké čokolády

Preparation

Slaninu nakrájíme na kostičky, roztavíme na pánvi, přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek a osmažíme. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso, podlijeme vývarem a krátce podusíme.Po chvíli přidáme k masu společně s fazolemi, které jsme den předem namočili nebo s těmi konzervovanými, oloupaná rajčata (rajčata pár vteřin povařit a pak vhodit do studené vody - lehce se pak loupou), chilli papričky a udusíme doměkka. Fazole musí být měkké a tekutina prakticky skoro všechna vyvařena. Chilli musí mít pěkně hustou konzistenci. Na závěr okořeníme kořením a oreganem a přidáme 4 kostky hořké čokolády. Můžeme přidat i špetku mletého chilli máme-li rádi ostřejší chuť.Můžeme podávat samotné, posypané sýrem eidam a bílím pečivem,nebo také s rýži,případně plněné v tortilách. Dobrou chuť přejí.

(1 hodnocení) (jestě nehodnoceno) 4.0 1
snadný
cca 90 minute

Category

Maso, Hovězí

Comment (2)

babka

21.07.2014, 22:04

Je to fakt dobrý žraso

éja

25.09.2013, 18:30

bílím je lépe psát s ý

Přidat komentář