Přidat recept

Cannelloni s kuřecím masem

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 1 balení (250g) těstovinových trubiček Cannelloni
  • 200 g vařeného kuřecího masa,nebo slepičino bez kůže
  • 2 dl smetany (30%)
  • 1 plechovka (250g) krájených loupaných rajčat
  • 100 g mrkve
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 100 g kořenové petržele
  • 100 g cibule
  • 20 černých oliv
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce bílého vína
  • provensálské koření
  • mletý pepř,sůl
  • bazalka na ozdobu

Postup

Mrkev,celer,petržel a cibuli očistíme a nakrájíme na velmi drobné kostičky.Na pánvi rozehřejeme olej a zeleninu na něm za stálého míchání orestujeme dozlatova.Přidáme nadrobno nakrájené maso a prohřejeme.Směs zalijeme vínem,promícháme a necháme víno odvařit.Pak vše ochutíme solí,pepřem a mletým provensálským kořením,odstavíme z ohně a necháme zchladnout.Směsí naplníme cukrářský sáček bez trubičky,neuvařené cannelloni postupně směsí naplníme a naskládáme do máslem vymazaného pekáčku těsně vedle sebe.Smetanu smícháme s nakrájenými rajčaty,černými olivami a parmazánem a ochutíme solí.Cannelloni zalijeme omáčkou,vše vložíme do trouby vyhřáté na 180˚C a pečeme asi 20 min.dozlatova.Před podáváním ozdobíme čerstvou bazalkou,ale nemusí být. Dobrou chuť přejí.

(1 hodnocení) (jestě nehodnoceno) 5.0 1
středně obtížný
cca 60 minut

Kategorie

Drůbeží, Maso, Těstoviny, Pokrmy

Přidat komentář