Buchta - perník
Recipe added by fb.lib 12.2.2017
Recipe ingredients
- 35 dkg polohrubé mouky, 25 dkg cukru, 2 dcl oleje, 2 p. lžíce rumu, 2 p. lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva,2 dcl mléka, 2 celá vejce, 35 dkg nakyslých hrubě nastrouhaných jablek.
Preparation
Sypké suroviny mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva nasypeme do mísy a promícháme. V mléce rozkvedláme vejce nalijeme do sypké hmoty přidáme olej, rum a rozmícháme v těsto. Nakonec do těsta zamícháme nahrubo nastrouhaný jablka.Těsto nalijeme na olejem nebo tukem vymazaný vyšší plech hrubou moukou,nebo strouhankou vysypaný.Pečeme ve středně horké troubě. Na vlažnou buchtu dáváme citronovou polevu. Výborná!