Add recipe

Buchta alá prošívaná deka

Recipe added by

Recipe ingredients

  • hrnek celozrnné mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 5 tabletek umělého sladidla
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 1 prášek do pečiva
  • 5 lžic kakaa

na náplň:

  • 2 nízkotučné tvarohy
  • 1 vajíčko
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 tabletky umělého sladidla
  • 1/2 sáčku vanilkového pudingu

Preparation

Do mísy dáme vodu, olej, celá vejce a umělé sladidlo, a vše řádně prošleháme elektrickým šlehačem. Ke vzniklé řídké kaši postupně přisypáváme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva, čímž vytvoříme příjemně tekuté těsto, které nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Tvarohovou náplň si připravíme jednoduše tak, že všechno smícháme - tvaroh, vajíčko, cukr, sladidlo i vanilkový puding. Směs pak polévkovou lžící nacákáme na těsto na plechu, a dáme péct do předem vyhřáté trouby zhruba na 180°C. Pečeme zhruba 40 - 45 minut, tvaroh nám klesne dolů, tmavé těsto zase nabyde, čímž se vytvoří ten zajímavý efekt "propadnutí". Hotovou buchtu vyndáme z trouby, necháme vychladnout - a dáme si do nosu.

(1 rating) (not rated yet) 4.0 1
středně obtížný
cca 60 minute

Category

Moučníky, Buchty

Přidat komentář