Přidat recept

Originální boršč

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 250g hovězího masa
  • 250g vepřového masa
  • sůl, voda
  • bobkový list
  • nové koření
  • cibule
  • kořeninová zelenina (mrkev, celer...)
  • hlávkové zelí
  • brambory
  • rajčata
  • 50g slaniny
  • sladká paprika
  • hladká mouka na zahuštění
  • červená řepa
  • ocet

Postup

250g hovězího a 250g vepřového masa dobře omyjeme a zalijeme v hrnci 1,5l vody. Mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme 2 bobkové listy, nové koření, oloupanou a rozkrájenou cibuli a vaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, přidáme očištěnou a na hrubší kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, na nudličky pokrájené hlávkové zelí, oloupané na kostičky nakrájené brambory, opláchnutá a na menší kousky nakrájená rajčata. Krátce povaříme. 50g slaniny nakrájíme na drobné kostičky, mírně rozkvaříme, zpěníme na ní 1 lžičku sladké papriky a přidáme do polévky. 10dkg hladké mouky rozšleháme se smetanou a vlijeme do polévky. Vaříme tak půl hodiny. Poté do polévky přidáme 1 malou oloupanou červenou řepu nakrájenou na hrubší nudličky, kterou jsme uvařili ve vodě v hrnci s lžící octa. Nakonec do hrnce vložíme na kostičky nakrájené vepřové a hovězí maso. Polévku dochutíme citronovou šťávou a cukrem.

(1 rating) (not rated yet) 3.0 1
snadný
cca 75 minut

Kategorie

Polévky, Ostatní polévky, Maso, Hovězí, Vepřové

Komentáře (1)

jitka

25.03.2014, 18:10

čtu tady recepty ale nikdo asi zde nejedl opravdový boršč

Přidat komentář