Add recipe

Bezlepková tlačenka

Recipe added by

Recipe ingredients

  • Kilo vepřového masa a kůží
  • Pepř, sůl
  • Majoránka
  • Česnek
  • Mrkev
  • Celer
  • Petržel

Preparation

Maso i s kůží si ovaříme v hrnci tak, aby bylo měkké. Vaříme ho společně s kořenovou zeleninou a pepřem a solí. V podstatě si uvaříme vývar.

jakmile budeme mít hotovo, oddělíme kůže od masa a maso pokrájíme na kostičky. Kůže pak pomeleme nebo postrouháme na jemném struhadle.

Takto připravené maso a kůže dáme dohromady, ochutíme solí a pepřem a pomalu přidáváme vývar tak, aby nám vznikla rosolovitá hmota.

Do nakoupených střev pak tuto směs naplníme a oba konce pevně svážeme například režnou nití.

Nakonec budeme takto připravené tlačenky ještě vařit od půl do tři čtvrtě hodiny.

Jakmile je vytáhneme z varu, tak je otřeme a po celé délce propícháme špendlíkem.

Průběžně tlačenkami otáčíme tak, aby chládly po celé své délce stejným tempem.

(0 rating) (not rated yet)
středně obtížný / 12 serving
cca 120 minute

Category

Maso, Vepřové

Přidat komentář