Přidat recept

Bezlepková bábovka

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 2 banánové pudinkové prášky
  • 2 vajíčka
  • 8 dkg moučkového cukru
  • 8 dl slunečnicového oleje
  • Půl sáčku kypřicího prášku do pečiva
  • Máslo na vymazání formy
  • Polohrubá mouka Jizerka na vysypání formy

Postup

Nejprve si vymažeme a vysypeme formu, ve které budeme bábovku péct.

Vajíčka si vložíme do misky, ve které budeme připravovat těsto a a spolu s cukrem je vyšleháme do piškotového těsta. jakmile budeme mít hotovo, smícháme těsto s pudinkem a práškem do pečiva. Do této směsi pak vmícháme také olej, aby bylo těsto po upečení mokré.

Takto připravené těsto si vlijeme do formy a dáme do vyhřát trouby péct zhruba 15-20 minut při 175ti stupních, dokud se nám na buchtě neutvoří hnědá kůrka.

Následně stáhneme teplotu na 150 stupňů a pečeme ještě 20 minut.

Tip: Pokud se vám zdá, že buchta hnědne rychleji, než byste chtěli, přikryjte ji alobalem nebo pečícím papírem, ale v tomto případě je lepší ten pečící papír.

(0 hodnocení) (jestě nehodnoceno)
snadný / 4 porce
cca 60 minut

Kategorie

Moučníky, Bábovky

Přidat komentář