Přidat recept

Bětčiny bezlepkové perníčky

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 25 dkg medu
  • 90 g Hery
  • 300 g moučkového cukru
  • 800 g mouky Jizerka
  • 10 g mletých vlašských oříšků
  • 4 vajíčka
  • 1 perníkový sáček
  • Kakao na barvu

Postup

Veškeré suroviny si smícháme dohromady a utvoříme hladké těsto, které necháme na 3 hodiny odpočinout do lednice. Bílek ze dvou vajíček si dáme bokem.

Jakmile těsto z lednice vytáhneme, tak ho vyválíme minimálně na 4 mm široký plát. Pokud bude plát tenčí, budeme mít po upečení perníčky tvrdé.

Pečeme cca 45 minut při 180 stupních v předehřáté troubě potřené bílkem.

Důležité je, aby se perníčky nepekly úplně dozlata, jinak budou tvrdé.

(0 hodnocení) (jestě nehodnoceno)
středně obtížný / 12 porce
cca 90 minut

Kategorie

Moučníky, Cukroví

Přidat komentář