Add recipe

Bazalkové lišky

Recipe added by

Recipe ingredients

  • Kilo lišek
  • 20 lístků čerstvé bazalky
  • Špetka drceného kmínu
  • Sůl
  • Pepř
  • Půlka balíčku širokých nudlí
  • Olivový olej podle chuti
  • Máslo podle chuti
  • 3 dkg parmezánu

Preparation

V osolené vodě si uvaříme nudle. Pak si na pánvi rozpustíme máslo a na něm si orestujeme lišky tak, dokud nebudou zcela měkké. Zasypeme je také kmínem a přidáme sůl a pepř podle chuti.

Pak si do nějaké vyšší nádoby (nádoba na ponorný mixér) dáme bazalku, olivový olej, sůl a pepř a nastrouhaný parmezán. Takto to všechno spolu začneme mixovat, dokud nám nevznikne hladká pěna - pesto.

Toto pesto pak smícháme s okapanými nudlemi a budeme nudle míchat tak dlouho, dokud se nám pesto na ně zcela nenalepí. Pak tyto nudle s pestem dáme na hluboký talíř a doprostřed tohoto talíře vsadíme i restované lišky.

Pokud by se nám jídlo zdálo lehce sušší, pak ještě jako finální podobu talíř pokapeme olivovým olejem.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 2 serving
cca 15 minute

Category

Pokrmy, Z hub

Přidat komentář