Babiččiny francouzské brambory
Recipe added by Monika 28.8.2013
Recipe ingredients
- Kilo brambor
- 1 velká cibule
- 30 dkg uzeného masa
- 2 větší vajíčka
- 2 dl smetany na vaření
- 20 dkg eidamu
- Olej podle oka
- Sůl
- Pepř
- 3 stroužky česneku
- Drcený kmín od oka
Preparation
Brambory si uvaříme ve slupce a jakmile budou hotové, tak je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pak je necháme zchládnout.
Uzené maso si nakrájíme na kostičky a česnek si prolisujeme.
Pak si olejem vymažeme pekáč, ve kterém to budeme péct a vložíme do něho brambory s masem, okmínujeme, přidáme česnek, sůl, pepř a na kolečka pokrájenou cibuli.
Všechno to pořádně promícháme a bokem si připravíme do sklenice smetanu, do ní vejce a také nastrouhaný eidam.
Touto smetanovo-vaječnou směsí si polijeme brambory v pekáči a dáme na hodinu péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Pokud se nám bude zdát, že brambory rychle hnědnou, přikryjeme pekáč alobalem a pak ho na posledních 10 minut sundáme.
Dobrou chuť :)