Add recipe

Babiččiny francouzské brambory

Recipe added by

Recipe ingredients

  • Kilo brambor
  • 1 velká cibule
  • 30 dkg uzeného masa
  • 2 větší vajíčka
  • 2 dl smetany na vaření
  • 20 dkg eidamu
  • Olej podle oka
  • Sůl
  • Pepř
  • 3 stroužky česneku
  • Drcený kmín od oka

Preparation

Brambory si uvaříme ve slupce a jakmile budou hotové, tak je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pak je necháme zchládnout.

Uzené maso si nakrájíme na kostičky a česnek si prolisujeme.

Pak si olejem vymažeme pekáč, ve kterém to budeme péct a vložíme do něho brambory s masem, okmínujeme, přidáme česnek, sůl, pepř a na kolečka pokrájenou cibuli.

Všechno to pořádně promícháme a bokem si připravíme do sklenice smetanu, do ní vejce a také nastrouhaný eidam.

Touto smetanovo-vaječnou směsí si polijeme brambory v pekáči a dáme na hodinu péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Pokud se nám bude zdát, že brambory rychle hnědnou, přikryjeme pekáč alobalem a pak ho na posledních 10 minut sundáme.

Dobrou chuť :)

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 6 serving
cca 75 minute

Category

Pokrmy, Z brambor

Přidat komentář