Add recipe

Babiččino dušené zelí

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 1,5 kg sterilovaného zelí (lze i čerstvé)
  • 150 g másla
  • 300 g slaniny v celku
  • 3 větší cibule
  • 4 vrchovaté lžíce cukru
  • 600 – 700 ml hovězího vývaru
  • 3 lžíce hladké mouky

Preparation

Máslo nechte rozpustit v dostatečně velkém hrnci. Než se rozpustí, nakrájejte na větší kostičky slaninu a na větší kousky všechny cibule. Poté slaninu i cibule přisypte na máslo a nechte zpěnit. Až cibulka zesklovatí, přidejte 3 lžíce cukru a nechte ho na dně zkaramelizovat. Poté přidejte zelí a vše pořádně promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte nejméně 20 minut dusit. Až zelí změkne, přidejte ještě jednu lžíci cukru a vše zaprašte hladkou moukou. Podávejte teplé.

Pokud nemáte rádi sterilované zelí, před přidáním do hrnce ho důkladně propláchněte. Použít lze i čerstvé zelí, které nasekáte. V tom případě se ale doba dušení mírně prodlouží.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 8 serving
cca 45 minute

Category

Ostatní, Přílohy

Přidat komentář