Add recipe

Babiččina špenátová polévka

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 1 a půl litru vody
  • Lžíce hladké mouky
  • Hrst chlebových krutonků
  • 1 kostka zeleninového bujonu
  • 2 vajíčka
  • Půl kila mraženého špenátu
  • 3 PL másla
  • Sůl
  • Česnek (1 stroužek)
  • Pepř

Preparation

Česnek si prolisujeme a spolu s máslem a moukou utvoříme zásmažku. Bokem si dáme vařit vajíčka natvrdo a pak si je oloupeme a necháme vystydnout na pokojovou tepotu.

Do zásmažky pak přidáme i špenát, který v zásmažce asi na 5 minut orestujeme a podlijeme celý výsledek vodou. Přidáme do hrnce i zeleninový bujón a necháme vařit se solí a pepřem, dokud se nám v polévce špenát neuvaří. Bude to trvat cca 15 minut.

Na talíř si pak dáme polévku, do ní si na měsíčky nakrájíme půlku vejce (2 vajíčka na 4 porce) a zasypeme krutonkama.

Krutony si uděláme z krajíce chleba a slunečnicového oleje.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 4 serving
cca 30 minute

Category

Polévky, Zeleninové

Přidat komentář